Wednesday, October 27, 2010

kawan saya semua dah besar..



salam to all,

haritu, dalam pukul 12.30 pagi, tiba-tiba dapat msg dekat facebook. dalam hati dok pelik, sapa yang kasi msg time-time macam ni? nak kate Boja, tengah sembang dengan die ni. tapelah, bukak je la.



woh! woh! lagi sorang kawan saya nak kawen? feeewwiiitt! bestnye..nanti dapat wat geng kepochi dengan kawan-kawan lama, dapat makan kat meja 'RESERVE', pergh..memang menyirap aje muke makcik kat meja sebelah tu tengok budak-budak hingusan macam kami makan kat meja yg best. oh, jangan la jeles mak cik. mak cik dah penah dok atas pelamin pun kan? hehe..pastu tangkap gelak ramai-ramai macam kenduri tu kami yang punya, tu belum bergambar atas pelamin lagi. nasib tak roboh. kalau masuk bilek pengantin, habesla katil tu diposingnye. haih~ macam-macam ragam.

time wedding syaz. siyes makcik sebelah tu menyirap. hahaha

tapi apa yang buat saya terfikir sejenak bila bersembang dengan kawan saya ni ialah bila dia kata sumtin like this..

"macam tak caya kan"

"dah besar dah kita semua"

hurm..yup. memang tak percaya. so far, total up dah dekat 6 org kawan saya yang dah berumah tangga. yang dah bertunang tak yah cakap la. lagilah berlambak. hahaha..rasa macam semalam baru kita sama-sama pergi sekolah naik basikal, pergi conteng papan hitam tulis berapa hari lagi nak PMR, pergi kelas hari Jumaat awal-awal supaye boleh lepak 7 Eleven minum Slurpee, baru semalam kita kumpul ramai-ramai depan astaka sebab ada lumba lari, kene rumble birthday dengan senior, tu belum kira brainwash pagi-pagi buta, rebut-rebut naik bas nak balik KL sebab kalau tak kene naik bas dengan pelajar putera..haha..so many memories.


time kelas tambahan form 3. minah-minah kepoh terkemuka di sekitar lembah keramat :D
pasni dah takleh main-main lumpur lagi kan?

tapi itulah hidup. setiap hari usia makin bertambah. lepas ni reunion sekolah, semua orang bawak anak kecik la nampaknye. haha.. :D

so, to my dearest friend, i wish u all the best. I.Allah, i'll try to come to ur walimah. and be a good wife, be a good mom, don't forget us, and do keep in touch ya. love u!



yup. ukhuwah itu memang indah~
credit to felix =)

No comments:

Post a Comment