Tuesday, October 12, 2010

miss misfortunate.


salam to all,

kadang-kadang, bila kita stress, hidup memang jadi kucar kacir. itulah yg terjadi hari ini.

pagi:

terlajak tidur, bangun lambat.
pergi lab dalam keadaan terpaksa sebab dah janji dengan Kooi.
2 kali turut-turut terhantuk kepala di bumbung van dengan kuat.
pegi cafe FST, line panjang sampai ke tempat ambil nasi putih. oh! tak pernah dalam sejarah seramai itu orang pada jam 9 pagi.
masuk lab, automatically tak reti kira resepi untuk buat PCR (polymerase chain reaction).
template DNA yangtelah diisi terjatuh dan berterabur.


tengahari:

mesin PCR tak nak run. ERROR! siyes gelabah.
makan nasi dengan sotong 4 ketul. 3 ketul terjatuh sebelum sempat sentuh.
beg terjatuh dalam kelas Dr N.
tak bawak test pad untuk salin notes Plant Breeding.
baru sedar tertinggal buku lab di mesin PCR. konpem kakak PhD lab tu bising (-_-)'


petang:

langgar kerusi besi di lab.
baju+ lab coat basah terkena mesin Gel Elektroforesis.
tertumpahkan TAE Buffer kat atas buku lab Kooi.
terjatuhkan poster besar yang tebal dalam lab.
sekali lagi beg terjatuh dengan kuatnye di lab.
kene marah dengan kakak lab lain sebab Hind dan Ladder tak nampak banding. Hoi! asal kau sebok2? bukan aku meintak kau yg buatkan gel aku. heh! *emo*



kesimpulannye: please..please i beg all of you out there, if u're not really into genetics, please don't apply it in the first place. thank you.

No comments:

Post a Comment