Tuesday, June 7, 2011

taktik baru simbah asid.

ok. cerita ni kakak saya yang tengok. jadi, saya sampaikan je la yeh. people, DO READ THIS.

semalam kakak saya tengah on the way balik rumah dari taman permata. ala, yang depan zoo negara tu. tengah2 duk tunggu traffic light tu, tengok-tengok la jalan seberang sana. tiba-tiba ada satu motor lajuuuuu dok pecut dari belakang. motor tu himpit sikit dekat satu kereta mazda ni, dan terus pecahkan cermin sebelah driver tu.


lepas tu, bila kakak saya jalan dekat dengan kawasan kereta mazda tu, nampak macam ada cecair juga dekat atas jalan raya bersama-sama cermin pecah tu. ok, kawan-kawan, SILA ALERT!

hipotesis ni tak semestinya betul, tapi mungkin juga itu satu taktik baru orang nak simbah asid. kalau dulu cara mereka adalah dengan ketuk cermin kereta sampai kita bukak, then diorang simbah kan? sekarang mungkin mereka dah tukar taktik. nauzubillah.

apepun, just ambil langkah berjaga-jaga ye.

No comments:

Post a Comment