Wednesday, December 21, 2011

Pangkor Island: need boat ride?pernah pergi Pulau Pangkor? well, sebenarnya Pulau Pangkor adalah kampung saya. yup. setiap tahun saya akan pergi ke sana, mandi laut, bermain istana pasir, tangkap ikan, makan ketam, kumpul siput, etc. bagi saya, Pangkor is one of the best islands in Malaysia.

tapi bila tanya pelancong ( rakyat Malaysia ), diorang semua kata Pangkor tak best. laut tak cantik macam Tioman. tak banyak tempat menarik macam Langkawi. *sigh* kalau anda salah seorang yang berfikiran seperti itu, maka ini bermakna anda masih BELUM melawat Pangkor dengan sepenuhnya.

sebenarnya, keistimewaan Pangkor adalah terletak di laut itu sendiri. kedudukan yang sangat strategik ; iaitu terlindung dari Laut China Selatan. kalau anda mandi di Port Dickson, pasti rasa gatal-gatal sikit kan? tapi kalau mandi kat Pangkor, memang tak gatal langsung. trust me. dan laut yang mengandungi pelbagai khazanah laut. di sinilah kelebihan Pangkor. nothing can beat the feeling when u managed to catch a big fish in just 10 minutes. hahaha. betul. sangat seronok. tak caya? try baca blog INI dan blog INI.

plus, boleh buat aktiviti snorkeling at the same time. lepas tu boleh tangkap remis. tau remis tak? kalau tatau, pegi google. then, boleh candat sotong dan tangkap ketam. super best!

so, nanti free, bawak lah family pusing-pusing pulau. asik duk ngadap gadget je, nanti mereka akan miss the fun. u get what i mean rite? 

oh by the way, sepupu saya ada buat bisnes bot. so, kalau ada sesiapa nak pergi Pangkor, dan pusing-pusing pulau, boleh la contact dia ye ---> DIN PANGKOR: 014-756 0525. bot dia kelihatan sumtin macam ni.
No comments:

Post a Comment