Saturday, January 14, 2012

tudung sulam crown

rasanya dulu saya ade promise nak buat satu entry pasal tudung sulam crown yang saya beli kan? okeh. so, here's the story.

i love tudung bawal. expecially tudung sulam. lagi-lagi suka kalau tudung sulam crown. dan double triple suka kalau tudung sulam crown tu daripada Bawal Lovers atau Ct Redzuan. i tak dapat commission pun promote ni, but i like diorang punye tudung. cuma, tudung di sini quite expensive. yelah. tudung gred baik, quality baik, sulam baik, harga pun baik la kan?

so, when i was ..ermm..tak berapa nak kaya sangat, i searched for tudung sulam crown dari blog lain. i beli dekat pengedar because takkan dia berani nak jadi pengedar kalau quality dia tak elok kan? plus, maybe i dapat murah sikit. cuma bezanya, sulam crown ni jenis 'ribbon'. fyi, tudung sulam crown ade banyak jenis. ade jenis 'saigon', ade jenis 'ribbon', ade sulam 'cameron, ade sulam mesin, etc.

and so, i bought it. tapi, i was very surprised, very frustrated and very sad. tudung yang saya dapat tak sebaik yang disangkakan. you wanna know why? i'll show you.


1. Tudung sangat senget. just look at it. how am i going to wear it? i tried to alter tapi susah sangat.
2. Position sulam tak center.


3. Hujung tudung tidak dijahit kemas. ada bahagian yang berjahit, dan ada yang tidak. persoalannya, kenapa ini tidak ditunjukkan  dalam gambar? dan apa yang lebih menegecewakan ialah penjual tidak mahu bertanggungjawab keastas segala defect yang terdapat pada produk jualan. come on la. my sis and i pun penah jual baju. kalau ade defect, kami tunjuk. kalau ade kesilapan dari pihak kita, kita akui. malah full refund atau kami gantikan baru. free. what kind of seller are you?


4. Even if i tried to re-position bucu tudung tu, sulam akan jadi tersangatlah senget.


okay. i get it. you jenis tak nak bertanggungjawab punya orang. but please, mind your manners. i asked u nicely, answer me nicely lah. tak perli menghina, tak perlu mengutuk. dah la time i order pun u marah tak tentu hala. tak reti baca mesej, dimarah kita pulak. haih. nasib baik time tu nak tudung cepat, so order jugak dekat dia. ikut hati, saya nak publish je dekat blog, dengan tajuk " si penjual tudung penipu, tidak beradab dan kurang ajar. jangan beli dari dia!" pastu saya share banyak-banyak dekat facebook, siap letak dekat youtube dan twitter lagi. nak macam tu?


actually, moral dari entry ni ialah:
-->  Ladies out there, kalau nampak org jual tudung sulam ribbon macam ni / lebih kurang corak macam ni, tayah la beli. maybe dia adalah supplier yang sama / dapat dari supplier yang sama.

--> Kalau anda seorang penjual, remember this "customer always right".  and if there's anything or any problem, settle it nicely.



ps: nak kata Shahir, 'dun mess with blogger!'.


No comments:

Post a Comment