Wednesday, April 9, 2014

Resepi: Apple crumble version 2.0

Olla. Lama tak share resepi kan? Since jadi suri rumah ni, memang kerja masuk dapur ajela. Maklumlaa, boring. Takde internet. Hahaha. So, i tried this new recipe from Jamie Oliver. (U have to google for the recipe since i dont know how to paste the link using this blogger apps in my iPad. Blerghhh -_-)



Taraaa. Seriously, memang sedap. Tapi kene tukar sikit resepi. Jamie punya resepi bikin orang kencing manis. Haha. Maneh melecah!

Filling: 
2 biji epal fiji
25g gula kaster
3 sudu besar air

Crumble:
1/2 cawan tepung gandum
1/2 cawan oat
50g butter

1. Potong epal kecil-kecil. Masakkan perlahan di atas pan. Gaul sebati bersama gula dan air. Masak dalam 5 minit.

2. Tuang epal ke dalam baking pan/bekas yang korang guna nak masak. Put aside air jus epal tadi. Tuangkan crumble ke atas epal. Mampatkan sedikit. Tuang air jus epal tadi ke atas crumble.

3. Masak dalam oven selama 20 minit. Siap!

Happy baking :)

No comments:

Post a Comment