Saturday, November 8, 2014

'Tick' Whatsapp dah jadi warna biru

Ohhhh nooooo! There goes my hiding place. Whatsapp sekarang dah makin canggih. Sender dah boleh tau samada mesej dah sampai atau belum, dah sampai tapi tak baca lagi atau dah sampai dan dah baca. 

Dangggggg!

Lepas ni tak boleh menyorok lagi dah dengan bos. 

Bila sender sent pada orang perseorangan, dia akan jadi macam ni.


Ni maksudnya receiver tu dah dapat dan baca on time.



Ni pulak kalau receiver tu dapat, tapi dia rak baca on time. Bila dia baca pun kita boleh tau. Scaryyyyyy



Ini pulak bila kita sent dekat group, and kita boleh check satu-satu siapa yg dah baca mesej kita.


Fuhhhh! Scary kan? Ada pro n cons sebenarnya. Kalau kita dalam team, bila kita hantar sesuatu info @ maklumat, kita boleh pastikan yg semua org dapat info tu. 

Tapi kalau untuk suami isteri, hmmmm..mungkin boleh mengundang sedikit salah faham. Nanti ada la dialog macam ni..

" abang niii..saya dah wasap dah kan, abg tak baca kee?"
"Abg tak baca lagi la sayang.. Sibuk sikit tadi"
" abang tak baik tipu tau.. Saya ada bukti wasap ni. Dia keluar tick warna biru. Abang baca pada pukul 3.21 ptg tadi.."

Haaaaa.. Tak ke haru tu? 

Apepun, suami isteri jgn gaduh2 naa. Bincang elok2. Jangan sebabkan warna tick biru whatsapp, rumah tangga pun jadi haru. No no no..

No comments:

Post a Comment