Tuesday, September 1, 2015

Sakit semasa mengandung itu..

Before this ingat mengandung tu dah cukup mencabar dah. Bila contraction , baru tau apa itu sakit sebenar.

Before this ingat puasa sambil mengandung tu dah cukup mencabar dah. Rupanya puasa sambil mengandung, sambil jaga anak kecil yang menyusu dua kali ganda cabaran dia.

Before this ingat tak sihat tu dah cukup seksa dah, bila batuk, selsema, sakit tekak semua datang dengan pakej. Rupanya sakit masa mengandung berganda ganda cabaran dia. Rasa mcm time tu jugak nak bersalin. (Sebab semalam 7 kali muntah + sakit tekak+tak lena tido+batuk+hidung sumbat). Haha

Kesimpulannya, apapun semasa mengandung akan jadi berganda. Tapi sebab itu jugaklah pahala orang mengandung ni juga berganda-ganda. Moga Allah permudahkan urusan pregnancy kali ini. Aminnn. :)

Masa ni 5 months lagi rasanya. Hee

No comments:

Post a Comment