Tuesday, November 30, 2010

yeay! dah grad.


As-salam to all,

kalau nak diceritakan tentang Konvokesyen UITM kali ni memang panjang. tak tercerita. dengan ramai orang nye. dengan petang tu hujan nye. dengan ramai orang tak dapat solatnye. *ni utk sesi petang--> masuk dewan pukul 12.30, abes majlis pukul 5.30*

but so far, alhamdulillah. semua berjalan lancar. to my dear sis, congrats! :D

mak dan bapak sangat tabah melayan kerenah pak guard aritu.


girl of the day =)



dan lagi seorang manusia tabah mengharungi hari konvo. walau sarat mengandung, demi adik tersayang (cheeewah..), ku redahi jua. hahaha


well kekly, ini tahniah pertama dari kami. can't wait utk wish tahniah kedua. moga berjalan lancar. amin~ ;)



Tuesday, November 23, 2010

helo pottter besh!


*yaya sebut harry potter --> helo pottter. macam ade qalqolah pulak kat T tu. heh*

salam to all,
waktu kecik dulu, kakak sy ada kasi sy baca buku Harry Potter. tp tak ingat Harry Potter yang mana. yang pasti, lepas 10 mukasurat, sy mengalah. ceh. mengalah kunun. sy fed up sbb setiap line sy baca kene bukak kamus. hahaha. lepas tu trus sy tak baca mana2 buku HP lagi dah. tapi sekarang terhegeh-hegeh nak carik buku HP balik. mengade betul sy ni.

nak dijadikan cerita, aritu pegi tgk HP7 kat TGV Wangsa Walk. (In case sesape tak tau, kat Wangsa Maju ade TGV ye..) Mula-mula mengedik nak tgk first day tayangan, tapi sebab kene balik umah cepat, so, terpaksa tengok 2nd day. heh.



apepun, personally, HP7 mmg best. mmg mmg best. mmg mmg mmg best. mmg super duper best. maybe the best HP dalam semua2 HP. woh! pujian menggunung mcm KLCC. tp mmg worth la tgk. value friendship mmg superb!

siyes nampak real kan?


part ni sangat kelakar! siyes! hahahaha


cute!

obliviate! huuuuuuu. sedih
=(

terutama bila tgk part Ron tinggalkan Harry & Hermione tu mmg sedih. ye laa. diorang dah kawan lama..then, part Dobby mati tapi sebab dia hepi ada kawan mcm Harry sume. mmg touching.



Dobby mati.. huuu


awwwww. so sweet.


u see,

BEST FRIENDS don't lie
BEST FRIENDS keep secrets together
BEST FRIENDS share problems
BEST FRIENDS care for one another
why?
because sharing is caring.

so, treasure them. hargailah kawan anda jika mereka masih mengambil berat tentang anda.

=)

Monday, November 22, 2010

aidiladha yg different



salam to all,

bercakap tentang hari raya aidiladha, tahun ni pertama kali tak beraya kat umah. pertama kali tak beraya dengar bunyik lembukene sembelih. tahun ni kali pertama tak dapat daging korban. tahun ni tahun pertama tak heran budak2 kemurumun depan rumah sbb nak tengok dengan lebih dekat lembu/unta kene sembelih.

tapi..

tahun ni tahun pertama dapat beraya sekeluarga! yeeeeeehaaaaaaaa! so, tak kesah la pasal yg kat atas tadi. dan uniknya, tahun ni, 1st day raya lagi lubang kat masjid tu dah bertutup. hmm. selalu orang masjid bukak sampai 3 hari untuk sapa-sapa nak buang daging korban lebih2. oh! kalau tak silap, daging korban tak leh buang tau! kene tanam! *kalau tak silap laaaa...hehe*


ini eva!


ini atuk, wan dan pak ngah. macam serius je bincang.

ini mak ngah. bila berbadan dua, mereka kisahkan makan aje. dah malas nak posing2 ni.

ini De, mak long dan eva lagi.


dan eva lagi. sebijik macam kanak2 yg sedang meratapi nasib.

ini yaya! akhirnya dia muncul dengan topi yg 2 kali lebih besar dari kepalanya.


last but not least. ini danial. dengan aksi super saiya.


so, selamat belated hari raya korban semua! haha ;)
dr: kami sekeluarga.

Friday, November 12, 2010

hello I-City


salam to all,

exam yang disayangi dah meninggalkan saya dengan kesan yang menikam jiwa. oh. benci betul. disebabkan kebencian itulah kami decide untuk pergi merayap ke I-City kat Shah Alam. kesian kan. semua orang dah sampai ke Gunung Kinabalu, sy baru nak jenguk I-City tu. Broga Hill apetah lagi. nampak bayang pun tidak. haha. sadisnye.

anyways, for those yang tak pernah pergi lagi, datang la. very nice tau tempat tu sebenarnya. i guess i'm the only one yg can't stand all the colourful, florescent trees, ditambah pulak heat dr lampu-lampu pokok tu. adoi. sila bawa kipas nyonya tu bersama anda ye.


ini kanak-kanak riang bersama bumblebee.


eksaited sangat menangkap lampu. adeh. lawak la korang ni.

nice kan?

cik merak. amboi~ merah you sayap die. err..sayap ke eh kat belakang tu?

ini cik fateen. maaf, dia sudah berpunya. =)

ha..kat sinilah tempatnya anda memerlukan kipas.

perasan tak, lampu dia bentuk hati. sweeeeet~

ini melor.

well, till we meet again Shah Alam*waving*
ikhlas dr kami: adik beradik Stoberis.



Tuesday, November 2, 2010

tagging magging


salam to all,

got another tag, but this one from Hunny.


Once you have been tagged, you are supposed to write
a note with 25 things, fact, habits or goal about you. At the
end choose 20 people to be tagged. You have to tagged people who tagged you.
If I tag you ots because I want to know more about you.

1. saye super duper geli dengan cicak, cicak, cicak, cicak dan katak, katak, katak, katak, katak.

2. seorang yang amat bahagia bila berat badan bertambah.

3. suke sangat berangan pastu cakap ayat ni " kalau lah menang duit 10K....."

4. sedang berpuasa dari membeli sebarang shawal baru yang cantik-cantik

5. tengah kumpul duit nak beli handbag. woh!

6. seorang yang amat sensitif bila tengok cerita yang ada nilai family n friendship. sob..sob..

7. plis jangan kasi saya makan pedas. nanti saya menangis.

8. saya bukan mix blood. mak bapak saya melayu.

9. sangat mudah tergoda dengan ikan goreng.

10. seorang gadis yang tak tahu main bola jaring. buuu.

11. i wish i'm not a science student.

12. a huge fan of freddie prinze jr.

13. chika sebenarnya adalah nama registered yang diberi oleh kakak senior.

14. i need new watch. anyone nak belikan?

15. mak aih...banyak lagi ke?

16. errr...errrr...errr

17. oleh kerana sangat tak larat, so, kite postpone ye. hehehe..

.
.
.
.
.
.
25. i love my family, my boja and my friends.



ok, tag ini diserahkan pule kepada:

sue
kama
fat
da
ecah
timah
shuk
farahin
wanje
and sesiapa yang beeminat nak buat.

=)