Wednesday, October 27, 2010

kawan saya semua dah besar..



salam to all,

haritu, dalam pukul 12.30 pagi, tiba-tiba dapat msg dekat facebook. dalam hati dok pelik, sapa yang kasi msg time-time macam ni? nak kate Boja, tengah sembang dengan die ni. tapelah, bukak je la.



woh! woh! lagi sorang kawan saya nak kawen? feeewwiiitt! bestnye..nanti dapat wat geng kepochi dengan kawan-kawan lama, dapat makan kat meja 'RESERVE', pergh..memang menyirap aje muke makcik kat meja sebelah tu tengok budak-budak hingusan macam kami makan kat meja yg best. oh, jangan la jeles mak cik. mak cik dah penah dok atas pelamin pun kan? hehe..pastu tangkap gelak ramai-ramai macam kenduri tu kami yang punya, tu belum bergambar atas pelamin lagi. nasib tak roboh. kalau masuk bilek pengantin, habesla katil tu diposingnye. haih~ macam-macam ragam.

time wedding syaz. siyes makcik sebelah tu menyirap. hahaha

tapi apa yang buat saya terfikir sejenak bila bersembang dengan kawan saya ni ialah bila dia kata sumtin like this..

"macam tak caya kan"

"dah besar dah kita semua"

hurm..yup. memang tak percaya. so far, total up dah dekat 6 org kawan saya yang dah berumah tangga. yang dah bertunang tak yah cakap la. lagilah berlambak. hahaha..rasa macam semalam baru kita sama-sama pergi sekolah naik basikal, pergi conteng papan hitam tulis berapa hari lagi nak PMR, pergi kelas hari Jumaat awal-awal supaye boleh lepak 7 Eleven minum Slurpee, baru semalam kita kumpul ramai-ramai depan astaka sebab ada lumba lari, kene rumble birthday dengan senior, tu belum kira brainwash pagi-pagi buta, rebut-rebut naik bas nak balik KL sebab kalau tak kene naik bas dengan pelajar putera..haha..so many memories.


time kelas tambahan form 3. minah-minah kepoh terkemuka di sekitar lembah keramat :D
pasni dah takleh main-main lumpur lagi kan?

tapi itulah hidup. setiap hari usia makin bertambah. lepas ni reunion sekolah, semua orang bawak anak kecik la nampaknye. haha.. :D

so, to my dearest friend, i wish u all the best. I.Allah, i'll try to come to ur walimah. and be a good wife, be a good mom, don't forget us, and do keep in touch ya. love u!



yup. ukhuwah itu memang indah~
credit to felix =)

Sunday, October 17, 2010

ini pensil ye.


salam to all,

i found these on Tumblr
and i think
they are just
TOO GOOD TO BE TRUE~ =)















ps: ke diorang edit gune Photoshop eh? hurm..



Saturday, October 16, 2010

klasik sentiasa yang terbaik



salam to all,

tadi kat rumah tetibe tertengok astro pasang lagu ni. hurmm. nice jugak artis2 malaysia ni nyanyi.

rasenye ade aizat,vince,KRU,ning baizura,stacy, ella, jac,dayang,shahir pastu ade sape tah lagi. tak kenal. hehehe :)

-di mana kan ku cari ganti-

try la dengar.

and i am currently ADDICTED to this song. aiyaiyai~ berjiwa klasik betulla saye ni.

-Joget Malaysia-

in memory of Allahyarham Tan Sri P. Ramlee


oh! pastu saya sebenarnye br tahu kewujudan lagu ni. ahahaha..ye.saye memang ketinggalan sikit..kesian kan? kakak saye kate tak sedap. tp bg saye, lirik die SIYES NICE!


-kalau berpacaran-



Thursday, October 14, 2010

moga-moga 'anda' faham ye.


salam anda,

entry ni dibuat khas untuk anda. ye. anda. macam mana nak cakap eh? hurm... dipendekkan cerita beginilah. anda ade masalah dengan saya ke? time kasihlah komen presentation tu. tp maaf, sy terpaksa jujur.

kadangkala, anda menggangu emosi saya. sikap anda yang terlalu baik tu membuatkan saya stress. contohnya haritu. anda beria-ia sangat nk jumpe Prof O sebab nak hantar jurnal tu. kalau kamu nak hantar, hantar lah sorang-sorang. jangan menyusahkan orang lain yang kene carik jurnal lain, baca sampai khatam. dah la jurnal tu minimum 10 helai. janganlah kerana anda, kami semua rasa nak marah sebab semua orang dapat kerja tambahan. anda rajin. itu saya faham. tp saya malas sikit. itu yang anda tak faham.

macam kes haritu. kenapa anda pergi panggil kembali Dr A tu. kan rakan-rakan kita ada yang sudah pulang. tak pasal-pasal kami yang berkobar-kobar mahu pulang terpaksa stay back balik lambat petang tu. anda tahu tak Prof terasa hati pabila anda kata beliau tidak mengajar teknik poster tu? anda tahu tak semua orang marah anda? jangan jadi nila di dalam susu dalam belanga.

oh anda. lupa nak bagitahu. tak perlu la nak kasi email kat saya dan CC kan kepada rakan-rakan saya yang lain. motifnya apa? ye. terima kasih puji saya tinggi melangit. tapi, tak perlu kot. lagi satu. anda tahu tak email anda yang anda fowardkan kat semua rakan-rakan kos kita mendapat kritikan hebat? kami semua malas nak komen aja sebab kami hormati anda adalah yang paling senior antara kami. diam kami bukan bermakna kami setuju pendapat anda.

dan lagi satu. mungkin agak jelas cara anda untuk tackle saya. tapi maaf. saya tak berminat. saya kira saya sudah tunjuk dengan jelas. tolong faham boleh? untuk pengetahuan anda juga, saya dah buang puisi-puisi, kad-kad yang anda kasi kat saya tu. bazir duit anda sahaja. tak perlu la usaha lagi. tolong?

saya kurang pasti samada anda baca atau tidak entry ini. jika anda terasa hati dengan kata-kata saya, saya mohon maaf. saya dah tunjuk dengan cara baik. anda tak faham. saya tunjuk cara sedikit kasar. anda masih tak faham. mungkin sedikit kezaliman membuatkan anda faham.

tolong. saya tak nak mengutuk anda lagi. dah banyak dosa dah ni. tolong jangan menghantui hidup saya lagi. plis.

ikhlas dr,
saya.

Tuesday, October 12, 2010

miss misfortunate.


salam to all,

kadang-kadang, bila kita stress, hidup memang jadi kucar kacir. itulah yg terjadi hari ini.

pagi:

terlajak tidur, bangun lambat.
pergi lab dalam keadaan terpaksa sebab dah janji dengan Kooi.
2 kali turut-turut terhantuk kepala di bumbung van dengan kuat.
pegi cafe FST, line panjang sampai ke tempat ambil nasi putih. oh! tak pernah dalam sejarah seramai itu orang pada jam 9 pagi.
masuk lab, automatically tak reti kira resepi untuk buat PCR (polymerase chain reaction).
template DNA yangtelah diisi terjatuh dan berterabur.


tengahari:

mesin PCR tak nak run. ERROR! siyes gelabah.
makan nasi dengan sotong 4 ketul. 3 ketul terjatuh sebelum sempat sentuh.
beg terjatuh dalam kelas Dr N.
tak bawak test pad untuk salin notes Plant Breeding.
baru sedar tertinggal buku lab di mesin PCR. konpem kakak PhD lab tu bising (-_-)'


petang:

langgar kerusi besi di lab.
baju+ lab coat basah terkena mesin Gel Elektroforesis.
tertumpahkan TAE Buffer kat atas buku lab Kooi.
terjatuhkan poster besar yang tebal dalam lab.
sekali lagi beg terjatuh dengan kuatnye di lab.
kene marah dengan kakak lab lain sebab Hind dan Ladder tak nampak banding. Hoi! asal kau sebok2? bukan aku meintak kau yg buatkan gel aku. heh! *emo*



kesimpulannye: please..please i beg all of you out there, if u're not really into genetics, please don't apply it in the first place. thank you.

Monday, October 11, 2010

something to think






NEVER GET TIRED OF DOING LITTLE THINGS FOR OTHERS.
SOMETIMES, THOSE LITTLE THINGS OCCUPY THE BIGGEST PART OF THEIR HEARTS.
=)




this is so true. i've experienced it. how about you?

Saturday, October 2, 2010

rambut rosak? oh tidak!


salam to all,

lately banyak pulak rambut gugur. hurm..sensitif kat air paip kolej la rasenye. sebelum ni tak macam tu. tapi makin lama makin teruk pula. ish. tiba-tiba teringat semua article dengan link yang musuh ketat sy aka bangla jual karpet kasi beberapa bulan lepas. betulla. syampu rambut bayi jenama J&J punya tu tak elok. ade SULPHATE. sebenarnya, kebanyakan syampu mengandungi Sodium Lauryl Sulphate (SLS). ini sangat berbahaya untuk jangka masa panjang ye adik-adik. sila jauhkan diri.

maka, hipotesis sy adalah rambut gugur bukan sebab air paip kot, tapi sebab syampu tu. oh tidak! cepat tuka syampu! jadi, operasi mencari syampu organik dilakukan.

*tips: untuk membaiki rambut yg tidak sihat, sila bertukar kepada syampu organik. kajian mendapati 85% berjaya*
** bergantung kepada jenis rambut ye

misi mencari syampu organik telah berubah menjadi syampu yang diperbuat dari bahan asli secara tiba-tiba.. dan sy telah membeli ini.

Rainforest Shine Shampoo dari Body Shop. oh! siyes sangat best! kalau sesiapa ada masalah rambut, cubalah yang ini. wangi, dan boleh dapatkannya semurah RM 15.90 ( botol kecik). tak payah susah-susah nak carik syampu organik yg import dari Australia.


adik beradik dia yang lain. nak tahu keberkesanannya? cubalah sendiri. :)