Sunday, August 23, 2015

Review: Quill City Mall awesome!

Yesterday was the first time pegi Quill City Mall. Nama je anak KL, tapi selama ni lalu sebelah jeling-jeling aja 😄.

Sampi semalam masuk parking , ok la. Dia ada sensor available parking tu kan, so memudahkan org nak cari parking. Then dia siap ada ladies car park. But sdly, sepanjang saya berada di parking lot, yg saya nampak masuk parking siti semuanya driver lelaki. It's either they don't know their gender or they are so stupid that they forgot they have scrotum. Blerghh. Typical malaysian.

Ok move on. Then masuk2, terus cari surau dia sbb tak sempat zohor lagi. There's one at LG and the other one dlm Aeon at level 2. Both are very nice. Clean and odourless. Maybe sebab baru lagi kot? But still, i'm happy.

Tapi dalam banyak-banyak benda, i nak cerita one thing ni aja. Kalau pergi sana, and nak cari baby room, please pegi kat Aeon punya di level 2. Seriousssss sangat best! I tell u why.

They have a big playroom.

Ruang menunggu yang luas dan selesa. Let's say wifey nak susukan anak, and hubby dah letih, boleh la duduk2 regar kat sini sambil biarkan anak yg sulong main di playroom tadi. Convenient kan?

Diaper changing place. Itu model tak berbayar ;)

Ni pula gambar dalam nursing room. Let's say kat tempat changing tadi tu penuh, boleh la masuk ke sini sbb kat dalam setiap bilik nursing ni mmg dilengkapi dengan changing table tu.

Best kan? And there's moreee. Toilet dia pun special. Sebab ada khas untuk kids punyaaaa. Yeayyy!

Kat tepi tu ada 1 lagi tempat pee pee dan sinki semua. Macam comel je. Hehe.

Cuma cons dia, lat level LG memang payah nak dpt line. And lif dia agak tersorok. Mcm dia tak nak kasi naik lif aja kan? Hahahah. 

But, will definitely come here agaiinnnn!

Thursday, August 13, 2015

Review: Storksak diaper bag

Alhamdulillah. After almost 2 years tunggu, akhirnya dapat jugak sebijik handbag Storksak ni. Weeee :)


This is Storksak Olivia. Just bought from someone yang kebetulan baru beli and nak letgo at half price. Fuhhhh! Memang rezeki. 



Zip kat depan ni memang sangat berguna. Dia besar, so memang boleh muat buku saiz latihan tu. I just put my maternity check up book je kat situ.


Bahagian dalam beg. Seriously, kat dalam je ada dalam 6 compartment dan 1 zip. Kat luar ada extra lagi 4 compartment. So total ada 10 conpartment and 2 zipped pockets. Meriah ke tak meriah? Haaa. Kemain sumbat segala barang dalam tu.


Oh ya. Setiap set didatangi dengan 1 changing mat, 1 insulated bottle, 1 pouch dan 1 strap panjang. Dannn ia saaangatlah cantik, classy and rich. Hehe. Love it. Love it.


Well, i guess that's all. Boleh try ushar dekat fb atau mana2 insta yang jual. Just type #storksak, #storksakmalaysia atau apa-apa lah yang berkaitan storksak. Ok mommies! Welcome to mommy world! :)

Friday, August 7, 2015

Review: Ulek Beach Resort, Dungun


So, last Sunday, i went there with my family. Itupun sebab nak bawa bapak berubat kat Dungun. Sampai sana dah petang, so, terus check in. Kita belanja gambar dulu lah ya.


View on the way ke bilik. Konsep chalet dia macam ala-ala rumah kampung lama.


Ni bilik kami. Bilik standard rasanya. Ok la. Luas juga. 

Abaikan budak kecil yang boring kepenatan itu. Hee. Ok, kat sini pelik satu benda. Dia letak kettle dalam almari. So, bila masak pun kene letak dalam almari. Seriously? you masak air dalam kabinet? Reput la kayu kabinet tu nanti kan? 
Dressing table dan almari. Kat situ ada laci dan hair dryer.


Taraaaa. Siap ada iron, ironing board, extra pillow dan sejadah.

And this is the best part! Jakuzzi. Tapi ni jugaklah tempat paling tak best. I tell u why. Satu, bath tub dia kat bawah. So, kalau ada leaking air dari sinki atau wc tu, ada possibility dia turun ke bath tub tu. Dua, diorang tak buat sebarang tempat pegang untuk turun dan naik ke bath tub tu. just imagine, i tengah preggy 6 month and i have to hold tempat letak sabun dia tu untuk turun mandi dan naik ke atas balik lepas mandi. Dangerous u know! licin pulak tu. Tiga, heater dia tak berfungsi. Stress pagi-pagi kene mandi air sejuk gigil gigil. Kesian anak kecil saya mandi air sejuk.


This is the breakfast buffet. I can give them 4 stars for this one. Sebab memang sedap! Lauk dia banyak juga, ada nasi dagang + lauk ikan, kuew teow goreng, sosej, baked beans, pancake, bubur nasi, cekodok, kuih muih, fruits, roti , egg section dan cereal.

Ammar buat muka tak puas hati sebab atuk dengan wan makan sedap. dia kene makan cereal aja. hihihi


Dan ini adalah pool dia. Sadly, masa datang tu pool dia nampak kotor dan berlumut. Pool kanak-kanak pula dia under maintenance letak klorin. 

Sebelum balik kita selfieeee satuuu :)

Overall, ada banyak ruang untuk penambah baikan .Harap pihak management ambil maklum dengan feedback customer. Sebab masa kami stay kat sana, rumput sangat panjang. My parents duduk di bilik OKU. Rammed yang dibuat still agak tinggi. WC guna air yang terus keluar dr bawah bowl tu, makin sukar untuk orang kelaian upaya nak guna. Then bilik mereka habuk kipas sangatlah tebal as if dah months tak berkemas. i kow tu bilik OKU ( which means jarang orang pakai ) but please, harga satu malam bukan RM 80. you charge kita mahal. jagalah kualiti. 

That all review from me. TQ.