Hola!
Baru perasan, setelah sekian lama buat Cheesekut ni, rupanya tak pernah share kt blog. So, harini nak share resepi Tiramisu Cheeskut!
Bahan-bahan semua sama macam nak buat cheesekut biasa tu, cumanyaaaaa kita celupkan biskut tu dalam air kopi atau nescafe. Rasa diaaaa..perghh! Serious lagi sedap dari cheesekut biasa yang celup susu ( sbb muak). Saya pernah try celup susu, susu coklat dan milo. Yang ni paling sedap!
Bahan-bahan:
Biskut cream crakers ( ikut agak-agak loyang kita atau tinggi mana kita nak buat)
1/2 atau 1 bungkus cream cheese ( kalau nak buat sikit, guna separuh pun dah cukup)
1/2 tin susu pekat
Air kopi setengah cawan
Caranya spt gmbar di bawah ya:
1. Celupkan few seconds biskut dalam air kopi panas.
2. Blend cheese + susu pekat. Letakkan lapisan cheese.
3. Tabur nestum dan milo.
4. Ulang step sampai loyang penuh atau biskut habis.
5. Masukkan dalam peti ais. Taraaa! Siap!
Kopi tu x perlu gula ka
ReplyDelete