Tuesday, September 27, 2011

the convocation

bismillahhirrahmanirrahim.

alhamdulillah, selesai sudah amanah sebagai pelajar. dari tadika ke UPSR. lepas tu PMR pulak. disusuli dengan SPM. masuk pulak matrix ada exam 2 semester. dekat universiti ada 6 sem. maksudnya ada 12 exam besar. fuh. akhirnya, semalam berjaya juga naik pentas, terima ijazah dari chancellor. jap! sape? CHANCELLOR kot!

of course, perjalanan menimba ilmu ni sampai mati, but for the time being, i think i'm proud of what i've done with my life for the past 22 years. 

so, nak ucap terima kasih semua.  baik family dan kawan-kawan yang sentiasa ada tika susah senang, termasuklah musuh-musuh yang selalu menguji kesabaran. ceh. word 'musuh' tu dah macam kat medan perang pulak. anyways, thank you very very much. 



 mak bapak, maaf banyak-banyak tak dapat masuk Dean's List, apetah lagi jadi best student. tapi harap-harap, dengan ijazah ni, dapat buat mak bapak bangga ye. sobsss sobsss. thank you for everything :')

thanx FELIX sebab sanggup mengorbankan kuliah demi konvo ini. sobsssss sobssssss. oh dan juga kepada GOLAN yang datang jauh-jauh dr johor. thanx kawan-kawan. terharu :')







ps: thanx kakni sebab terpaksa datang umah mak pagi-pagi, pastu drive lapar-lapar, dah la konvo tu panas, ramai orang, kene pergi Nilai pulak carik barang kawen..sob sob. nnti ika belanje BR yeh :) *bila dah gaji laa*

pps: dan juga kepada boja yang amek cuti demi konvo ni. awww. cuwit cangat. hahaha 

Sunday, September 18, 2011

resepi: cereal bar


hajat di hati sebenarnya nak habiskan walnut yang mak beli kat Kashmir dulu. tu yang ingat nak masak cereal bar untuk breakfast esok. *esok ade interview. wuwuwuw. takut lapooo* so, ginilah hasilnya. lite and easy. 

bahan-bahan:

2 cup cornflakes
2 cup rice bubble
1 cup chocolate chips
1 1/2 cup oat atau nestum (choose either one or u can add both)
1 cup susu lemak manis 
1/5 cup butter

*optional untuk tambah almond/walnut/any kinds of nuts
** sukatan tu boleh kurang / tambah ikut kesesuaian

cara-cara:

1. gaulkan aje semua dalam satu mangkuk.
2. tuang dalam pan. boleh tuangkan madu di lapisan atas untuk menambah rasa manis. masuk oven selama 30-40 minit.


dah. lepas tu kasi sejuk sikit. makan lah ye. resepi ni guna kaedah cuba jaya je. so, u guys are allowed to modify it :)



Saturday, September 17, 2011

Tour de Selatan

first time buat Tour de Selatan. of course with my Felix :) menguji ketahanan cik VC untuk drive 2 days non stop. *exaggerate sangat kan kalau non stop tu* haha. anyways, it was a great experience. meeting old friends, catching up with their stories. hurm. just maybe kalau lagi ramai, lagi seronok. kan? 

 well, drebar kene la ade gambar vogue sikit kan? 

 KIKI. last time jumpa time bila? aida kawen ke? mcm tak. maybe 6 years ago. fuh. 

 HUDA. pernah tak anda mengalami satu keadaan di mana bila kita niatkan sesuatu yang baik, lillahi ta'ala, demi ukhwah fillah, Allah akan tolong kita? memang unexpected nak jumpa huda di jejantas Ayer Keroh. call huda tak dpt. contact through fb pun tak dapat. sedih sangat tak dapat jumpa. tapi kuasa Dia kan, dia temukan juga kami di sini, dan baru kami tahu Huda baru sahaja selesai menunaikan umrah. amazing kan? :) 

 ni tah hape tah. yang pasti dulu punya buruk. tak hinggin pun nak tangkap gambar. sekarang amek kau. kaler oren nokss. haha. menyerlah pandangan mata.

 pagi-pagi tengok kebun bunga. 

 FYTO. very funny, very cute, very friendly, very talkative.  hope to see u again dear :)

 PINGU + GOLAN. wakil putera dari aspura di muar. trust me, tak pernah bercakap pun dengan diorg masa zaman sekolah. serius. but now? hahahaha ;D

last but not least. FELIX. gadis idaman tapi tak available ye. sorry :)



treasure your friends
selamat hari raya maaf zahir batin

Monday, September 12, 2011

saya dah bertunang

TRUTH? no. saya TAK bertunang.









see! jari masih kosong.


few months ago dah pernah dengar cerita macam ni. pertama kali dengar gelak. kali kedua dengar gelak gelak. kali ketiga dengar dah tak gelak.. ni yang ceq pelik sangat neh. apa hampa dah tak dak keja lain dah ka? nak buat gosip lagu ni ceq oii...

sesungguhnya saya tak pernah bertunang. maka, sesungguhnya saya tidak pernah putus tunang. nak putus celah mana..tunang pun idok. well, gossipers, i'm sorry, but i'm not entertained with the rumors you made. i seriously don't know macam mana boleh timbul cerita saya bertunang la, tak jadi tunang la..lagi teruk putus tunang..watever sangat. hahahaha.


ada satu quote mengatakan:
Great minds discuss ideas; Average minds discuss events; Small minds discuss people" 




heh. small minded people.

Friday, September 9, 2011

friday's flick: tahun 2006.


Bil 23. Budiman 2006




ps: saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaangat malas nak update blog sekarang ni. tapi nak duit nuffnang. haih.

Monday, September 5, 2011

they are twins!


memperkenalkan, yang kiri itu Eva Maisarah. yang kanan itu Jack Jack atau nama kampungnya Jukiman

mereka adalah kembar yang terpisah.









sama kan? hahahaha.

ps: gambar ni serius spontan. maybe Eva kene blonde rambut la. 

Saturday, September 3, 2011

merdeka raya 2011

gambar raya banyak sangat lah. nak upload dekat fb malas. kita pick-pick aje lah yeh. overall, alhamdulillah. raya tahun ni kira ok jugak la. oh, selamat hari raya semua :)

 sunset at Lumut. oh, bendera tu nak tunjukkan semangat merdeka. kikiki



 Laksa Mee. surprisingly, susah tau nak dapat dekat tempat lain. dekat KL tayah cakap la. memang tak jumpa la.


get well soon daddy and atuk :) 


nampaknya tahun depan tinggal bertiga ajelah gambar raya. sobss :(