Sunday, December 26, 2010

hati-hati, bila beli, Secret Recipe!



alkisah, nak dijadikan cerita semalam pergi carik kedai Secret Recipe sebab nak beli kek sempena beday bapak, danial, yaya, kakni dan kekna. hamek ha. combine je la semua. hehe..jadi, kami pergi la ke Jusco Wangsa Maju.

kisah bermula apabila tengah pilih-pilih kek yang display bawah lampu tu, tetibe saya nmpak ada bende hitam gerak-gerak. tilik punya tilik punya tilik. ohmaigod! LIPAS!


oh. mahap ye. tangkap gambar guna talipon murah je. kualiti lemah. tak sempat nak amek camera.

ingat nak buat drama sambil jerit " lipassssssssss...oh nooo..lipassssssssss" ye la. bak kate kakak saya, kot-kot nanti diorang nak cover malu, diorang kasi kami one whole kek new york cheese ke kan? mane lah tahu..tapi niat dibatalkan sebab takut esok tajuk utama kat paper..

"dilaporkan hampir kesemua pengunjung yang makan di kedai Resepi Rahsia muntah secara tiba-tiba selepas mendengar jeritan 'lipas' oleh seorang budak perempuan belasan tahun.."

ceh. belasan tahun. perasan. apepun, nasihat saya, kalau nak beli kek kat mana-mana cawangan SR tu, cek dulu ye. TERUTAMA bagi mereka yang nak makan kek SLICE.


Thursday, December 23, 2010

1 malaysia punya debat; part 2


" ini adalah event paling best pernah aku join! "

yup. tu lah ayat pertama yang saya cakap dalam hati semasa Pertandingan Debat 1 Msia haritu. tapi, masa tu, tak berani cakap lagi, sebab masih terlalu awal. takut nanti kalau dah cakap, tak jadi, segan la nak jilat ludah sendiri kan?

perkampungan bermula 3-8 disember. sepanjang tu, asik lepak bilik UPU. tu je budak-budak debat ni nak lepak pun. memang agak kelam kabut sedikit sebab last minute baru rancang. last minute baru tahu kene jadi tuan rumah. last minute baru nak carik urusetia. tapi satu saya memang kagum dengan budak-budak UPU, mereka TAK PERNAH EMO. siyes.

dari kecik, saya memang aktif join aktiviti berpersatuan ni. ape je yg saya tak join? sume saye bedal. even dekat PLKN pun saya mencapub jugak. haha..tapi..

memang saya tak pernah lihat orang-orang yang boleh bergelak ketawa di saat ada masalah.
tak pernah saya lihat post mortem yang asik tersenyum dari mula sampai habis.
tak pernah saya lihat orang yang sangat sporting buat kerja, even tengah pertandingan debat pun boleh menyakat satu sama lain.
tak pernah saya buat kerja dan mendapat penghargaan sebegini rupa.
tak pernah orang atasan, yang atas dan yang paling atas pun boleh hafal nama dan muka saya.
*jadi jaksa pun tak macam ni*


jadi, entry ini khas buat mereka-mereka, terutama budak-budak UPU..terima kasih banyak. terima kasih kerana memberi kerjasama sesama kita dengan baik. terima kasih kerana tak pernah ada seorang pun yang merungut dengan tugasan. terima kasih kerana saling membantu. terima kasih kerana menyedarkan saya bahawa masih ramai lagi orang di bumi UKM ini yang berjiwa murni. terima kasih kerana memberikan saya ikatan persahabatan. dan yang paling penting,

terima kasih kerana MENGAJAR SAYA ERTI KESABARAN.


harap persahabatan yang dibina tak berhenti di sini dan berterusan sampai bila-bila. seperti kata pepatah , friendship will never ends :)


time pendaftaran. penat tau tunggu universiti2 ni nak mendaftar. haih~
sampai malam wooo jage kaunter..
*ema muke dah ting tong kan time ni~ * hahaha

kami sangat terharu bila siva sanggup datang dan join kami di Pusat Pengajian Siswazah..sobss
*beberapa saat sebelum shah tolak siva kat besi tu..haha*

siyes sangat sangat sangat penat masa ni, tapi chill lah! smile peeps! :)

buat budak-budak UPU, terima kasih banyak sangat.
-zura, husna, haida, faten, sonia, lorreta, abg asri, abg fendi, abg nash, abg khalis, mira, daniel, dayah, abg black, mimi, yusry,maz, faizal-

mereka sangat besh!
-abg nuar, aril, bert, kak yana, kak putri, reza, ipin, shahir, tey, azhar, azrin, debot, dewi, murni, mastura, katy, rau, fat, alia, zaty, ira, ain, anis, ema, hani, eja dan semua lah..penat pulak nk taip semua..hehe-

khasnye kak ika + dayah (nyibuk je dayah ni..hehe)

dan terutama dan paling utama, en zameri! ;)
u won't find friends like them every 100 years.
and specially for u ana, thanx for teaching me about the REAL LIFE :)



maka, sehingga saat ini, saya yakin bahawa..
ini adalah event paling best pernah aku join!

Wednesday, December 15, 2010

1 malaysia punya debat; part 1


finally, Pertandingan Debat 1 Malaysia melabuhkan tirainya. ceewah! tirai tuh! haha..tahniah UiTM menang johan, tahniah Khairul Nizam Bakri (KNB) sebagai pendebat terbaik sepanjang zaman, tahniah UPNM muncul sebagai naib juara, tahniah abg Black, mimi, yusry n dayah yang mengharumkan nama UKM, tahniah abg khalis dan mira yg berjaya handle program debat ini dengan jayanya, n tahniah kpd semua urusetia yang terlibat. :)

basically, entry ni saya nk letak gambar je. cerita nnti kite buat dalam entry yang lain ye. =)



pasukan UKM1


piala pusingan Debat Satu Malaysia


Tan Sri Prof Dato' Dr Sharifah Hapsah bersama YB Dato' Saifuddin diiring masuk ke Dewan Canselor


pentas final..dup dap dup dap~

and this is the legend KNB

persembahan dari Artisukma sementara tunggu keputusan juri


3 pendebat yang disukai ramai


yup! kami memang pantang tengok kamera


hahaha..abg black, sory tp gambar ni sangat kelakar ;D

UTem+UPNM : orang kata mamat baju hitam tu macam Zizan Nin. betul ke?

jiran baik kami --> KUIS

pasukan UKM 2


fuhyo! kak, garangnye muke. hehe


semasa separuh akhir, tewas dengan UPNM. sobbs T_T


semasa separuh akhir --> UIAM

last but not least, kami lah usher-usher yang suka berposing!


ps: membuat peribahasa sendiri mampu menjadikan anda salah seorang pendebat yang femes. hahahahahaha ;D

Tuesday, December 7, 2010

debato sato meleysio


as-salam to all,

keadaan sekarang sangatlah penat. hari ni dah hari ketiga perkampungan Debat Satu Malaysia. malangnya, tade satu pic pun yang diambil. hadeh. kesian betul. sebab semua orang penat sangat.

day 1:

stay KTHO. barulah first time merasa duk KTHO. ok laaa. not bad. bilik dia pun ok. sampai2, letak barang, meetg di bilik UPU, dum dam dum dam, settlekan keje, kul 1 tido.

day 2:

pagi2 buta dah pegi KIZ, settlekan pendaftaran, bungkuskan sarapan yg SUPER DUPER SEDAPPP! patutla macaca suke duk kat mama zain. hehehe :) oh. macaca tu monyet ye.
balik bilik UPU, taip taip taip. balik KTHO, pack barang balik, pindah KIZ. dum dam dum dam. unpack barang, ice breaking, post mortem, kul 2.30 tido.

TAPI..

saya hanya boleh tidur pada jam 5 pagi. woi! bek ko tayah tido cmtu. bangun pagi mata sembab (@_@)

day 3:

dgn mamai, pegi sarap. angkat meja+kosi+buat tagging debat kat PPS yg SUPER DUPER CHANTEKKK! patut la foreigner suke duk UKM. heh. settlekan lagi penginapan. dum dam dum dam. qada' tido. taip entry..heh.


kesimpulannye, sy tade mase update blog. n to kekly, nnti i buat 1 entry spesel for u ok. till then, wsalam.
;)


ps: mood nk amek result dah sampai. huuuuuuuuuuuuuuuu!