Thursday, July 23, 2015

Impact of arrogant and ego of anti vaxx



Please,

I may not be a doctor, but i am a mother, i have children, i have nieces and nephews. They are still babies and toddler age. They are the among the categories of people with higher risk of getting these contagious infection.

Please,

Vaccinate your baby. Please. I beg. I know some of us might say "we have to respect their stand not to vaccinate their children". Ohh come on! Let me give u a normal situation.

Let's say you are a pregnant lady. And you are standing beside a smoker (and he is smoking at the particular time). You just keep on smiling while 'vacuum' all the smokes into your body and lungs because you think that is HIS rights to smoke in public beside a preggy lady.  Seriously? Like that? 

You know that smoking is bad. You know that the smokes will affect you as well as you are the secondhand smoker (which even dangerous than the firsthand smoker himself), you know that it might affect your baby! And you're saying it's okay just because of human rights??!

Please,

Vaccinate your children. It's never too late.

Monday, July 20, 2015

Raya 2015: part 1

Salam Aidilfitri dari kami sekeluarga. Dengan rendah hati, kami memohon kemaafan di atas segala salah silap keterlanjuran kata dan laku yang ada mengguris mana-mana pihak, harap diampun.


OOTD: #nazneendressrsc #ariani #maroztailor

Wednesday, July 15, 2015

Because they let go first


Sometimes, all we ask for is someone who's willing to FIGHT for us..

But when they gave up with the situation, we know that they let go first..

Because YOU let go FIRST..

Review: Restoran Chop n Steak

The other day teringin sangat nak makan western. So hubby bawak pergi satu restoran dekat dengan seri kembangan. Tempat permainan zaman dolu-dolu katanya ( since dulu dia duk kat Serdang). Semangat nak kasi isteri dia try. Nama dia Chop n Steak.


Dah call awal-awal untuk reserved. Biasalah, bulan ramadhan, takut full house je. So, bila sampai tu, dia beri table dekat luar. Kat sini macam tak ouas hati pun ada. Sebab bila minta tukar meja kat dalam, ( redup sikit dan sejuk since kat luar panas and kesian kat ammar) diorang tak kasi. Katanya dalam dah penuh. Tapi sampai dah habis makan masa berbuka tu, banyak ajaaaa meja kosong kat dalam tu. Heh!

Dari segi food, okay la. Price dia agak murah compared dengan kedai lain yang jual western. Portion dia memang besar dan mengenyangkan. Mushroom soup dia pun berbeza sikit sebab ada isi ayam sekali kat dalam tu. Dah macam mushroom+chicken soup. Dan memang sedap.



Ni sirloin beef steak. Berapa tah harga. Lupa. Hehe. Nampak sekeping je, tapi sebenarnya bawah tu depa sorok lagi sekeping daging. Memang kenyang satu pinggan pun.



Ni mix platter. Combo lamb steak dengan chicken chop. 


Overall, not bad jugak la. Air dia gelas besar, baru rm3. Ada haritu punya kedai (kalau rajen nanti i buat review) gelas biasa je ( yang kurus tu), tapi charge sampai rm5. Melampau sangat.


Boleh la kan? Both of the dishes less than rm15. Mana nak dapat tempat lain?


Oh lupa. Dia siap kasi air mineral dan satu tuppaware kurma untuk berbuka. Ammar aja bedal sampai 5 biji. Hahaha.

Sunday, July 5, 2015

Iftar Moden


Menunaikan hasrat bonda kpd mak buyung. Maka, terhasillah Strawberry Cheesecake untuk berbuka. Western sgt uolss. 

Tapi sbb resepi ni simple dan cepat, so, walaupun berpuasa sambil preggy sambil anak duk merengek, masih berjaya mem'baking' ia. Yeayy!

Untuk resepi, sila cari under 'resepi ' ya.