Thursday, October 25, 2012

mini putt : golfing with style

suka main golf? tapi tak suka panas-panas? ada caranya! :)

macam entry lepas, dekat Citta Mall la neh. ada satu kedai entertainment ni. milik client fiance saya. superb wehh. sangat menarik. main golf kat dalam shopping mall. cool kan?

kalau anda rasa macam cool, let's check this out!





ni semua adalah antara track permainan dia. it's very fun and very exciting. 



if you think this is cool, try it for yourself :)

Sunday, October 21, 2012

surau shopping mall yang cantik di KL

cara saya buat rating untuk shopping mall senang saja. tengok keadaan surau di shopping mall tersebut. kenapa? sebab surau adalah tempat yang paaaaaaaaaaaling orang tak endahkan. kalau orang muslim pun kadang-kadang jenguk, kadang-kadang tidak, apatah lagi pihak management shopping mall yang majoriti terdiri dari kaum 'belum lagi' muslim. betulkan?

so, haritu saya ada appointment di Kelana Jaya. singgah kejap nak usha Paradigm Mall. *baca dengan nada iklan Para-Di-Gem*. haha. saya suka iklan tu :) ok, maka saya singgah la kejap nak solat zohor. surprisingly, surau dia saaaaaaaaangat lawa :O :O tak caya? ehem. tengok gambar ni.

saaangat roomy. memang besar, aircond pun best! sejuuk :)

ni tempat ambil air sembahyang dia. pon besaaaaaaaaa weh. boleh mandi kot kat situ. so, tade la duk beratur liku-liku macam ular mcm dekat Mid Valley.

ni ruangan menunggu/pakai kasut. punnn spacious. overall, rasanya tak ada problem kalau time peak hour nak solat. sebab there are enough space for everyone.

and you know what, dekat telekung tu siap ada jahit sulam 'Paradigm Mall'. get it? it means, pihak management memang tempah telekung untuk surau diorang dan BERSIH+wangi. kau hado?

happy.


these are top 3 worst shopping mall musollah in KL
1-Berjaya Times Square
2- The Gardens
3-Wangsa Walk





Sunday, October 7, 2012

Taken 2: sengaja atau kebetulan?

dah tengok Taken 2? i did. how was it? ermmm. hard to say.


secara keseluruhannya, it was a good movie. ada elemen keluarga, kasih sayang, aksi, etc. tak lupa juga kepada pemilihan pelakon yang melakonkan watak dengan sangat bagus. 

isu yang timbul ialah apabila kita melihat cerita ini dari satu pandangan sudut yang lain, iaitu sudut keagamaan.  i'm okay with the storyline, it's just i don't like the way they portray the enemy as muslims. yes, they are muslims who seeks for revenge, but it's just not right. dalam Taken, orang jahat menculik anak Mills, dan Mills terpaksa menembak mereka demi menyelamatkan anak perempuannya. so, dalam Taken 2, family kepada mereka yang ditembak itu mahu menuntut bela atas kematian anak mereka. 

jadi, orang jahat yang digambarkan sebagai orang Islam ni membuat plan menculik dan mencederakan Mills dan isterinya. dan dalam Taken 2 ni juga, ia akan membawa anda menyelami perasaan Mills. siapa tak sayang anak dan isteri sendiri kan? like obviously all the audience will be on the side of the good party. right?

so, somehow cerita ni seolah-olah menceritakan betapa teruknya orang Islam, membuat aktiviti menculik anak dara, menjual di kedai pelacuran, membunuh, etc.etc. kalau tak nampak sangat unsur keagamaan tu tak pe jugak, tapi dalam Taken 2 ni sahaja dekat 3-4 kali jugak ada laungan azan, ada pengucapan salam dan paling jelas, dilakonkan di negara Islam. Allah.

adakah ini propaganda Yahudi? atau tak sengaja? Allahualam. so, if u ask me is this a good movie? this is my answer.


Thursday, October 4, 2012